Става въпрос за близо 11 хил.украинци   Украинските бежанци ще останат

...
Става въпрос за близо 11 хил.украинци
  Украинските бежанци ще останат
Коментари Харесай

Украинците остават в хотелите, новите бежанци отиват в държавни бази

Става въпрос за близо 11 хил.украинци

 

Украинските бежанци ще останат още четири месеца по местата, в които са настанени, при същите условия . Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, представен от БНР.

Новопристигналите обаче ще минават през базата в Елхово,  след което ще бъдат разпределяни в държавни бази, в които следва козметичен ремонт.

" Тези от тях, които установихме при осъществената от нас инспекция - това са  близо 11 000 индивида , ще останат на местата, където се намират дружно с техните деца, при същите условия, а останалите, които занапред идват на територията на страната, ще минат буферно през Елхово, ще престоят там до 30 дни и ще бъдат насочвани към държавните бази, които сме подготвили ", изясни министърът.

Припомняме,  решението за преместването  на украинските бежанци от хотелите в държавните бази бе взето от служебното държавно управление в края на октомври. Това породи вълна от неодобрение измежду потърсилите протекция у нас. Украински бежанци организираха  митинги в Слънчев бряг Златни пясъци   и Приморско , с цел да изразят несъгласието си с това решение.

В края на октомври от хотелиерския бранш поискаха  нова стратегия за бежанците , при която за една  нощувка да се заплаща сума над 50 лв.  така че новата стратегия както да подкрепя бежанците, по този начин и да бъде в помощ както на хотелиерите, с цел да запазят личния състав си.

В момента за настаняване на бежанци на хотелиерите се заплаща по 10 лева на нощувка без изхранване и по 15 лева с обезпечаване на храна.

В началото на сегашния месец временна оперативна група към Националния съвет по миграция се зае с рецесията с въпроса с украинските бежанци.

Появиха се и съмнения, че броят на идващите у нас украинци се е нараснал последните седмици заради  фотоси на турагенции към български хотели, които са пуснали разгласи за отмора в Украйна
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР